Izvor:
01.09.2019 u 13:48
0

UBK OTIŠLA U ISTORIJU: Počela je da radi Agencija za nacionalnu bezbednost!

U Severnoj Makedoniji počela je da radi Agencija za nacionalnu bezbednost, saopštio je direktor te institucije Viktor Dimovski.

Dimovski je istakao da će nova agencija zameniti Upravu za bezbednost i kontraobaveštajne poslove.

Danas je istorijski dan i možemo s pravom da kažemo da se završava ključna faza u reformi bezbednosnog sektora i da UBK, koja je bila zloupotrebljena za pojedinačne i grupne interese, konačno odlazi u istoriju. Kažem zloupotrebljena, jer su u određenim periodima u prošlosti, posebno za vreme prethodne vlasti, građani i zemlja na određeni način bili žrtve zloupotrebe kapaciteta, resursa i jednog dela zaposlenih – rekao je Dimovski na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Agencija za nacionalnu bezbednost samostalna, za razliku od UBK, koja je bila deo Ministarstva unutrašnjih poslova i da se time pravi još jedan iskorak u prevazilaženju nedostataka utvrđenih u izveštajima Evropske komisije.

Dimovski je rekao da će reformski proces u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Severne Makedonije biti dopunjen formiranjem Tela za koordinaciju bezbednsno-obaveštajne zajednice.

Izvor: B92
Foto: Severna Makedonija/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter