CRNA GORA: NATO planira izgradnju vojne baze!

 

Predsednik opozicione crnogorske stranke Prava Crna Gora Marko Milačić posetio je nekadašnji beranski aerodrom i tom prilikom izjavio da NATO planira izgradnju vojne baze na tom aerodromu.

- Prema informacijama do kojih je došla Prava Crna Gora od izvora iz Ministarstva odbrane Crne Gore, NATO zajedno sa svojim crnogorskim partnerima ozbiljno razmatra korišćenje kapaciteta nekadašnjeg beranskog aerodroma u svrhe izgradnje svojevrsne NATO baze - rekao je Milačić, a prenela Prava Crna Gora.

Kako je naveo Milačić, razlozi za NATO bazu na nekadašnjem beranskom aerodromu su brojni, ne samo zbog toga što tamo već postoji aerodromska pista, i objekti nekadašnjeg aerodroma, već i zbog blizine granice sa Albanijom.

- Treba imati u vidu sve češće relativizovanje naše granice u korist Albanije, kao i zbog blizine sa kasarnom koja se po NATO standardima gradi u Andrijevici, a zašta je Crna Gora već opredelila 17 miliona eura - istakao je Milačić.

On je takođe podsetio da nakon perioda kada je ovaj aerodrom služio za civilno vazduhoplovstvo, u jednom periodu je služio i kao vojni objekat za obuku vojnih pilota, ali da su mnogo puta čuli, naročito od bivšeg predsednika Filipa Vujanovića, da će beranski aerodrom da se vrati svojoj nameni.

- Prava Crna Gora, ali i ja lično želim da poručim odavde iz Berana da nećemo dozvoliti da se ovde, u srcu Vasojevića, izgradi NATO vojna baza. Pre ćemo izabrati da ovde bude katun za ovce, nego za NATO vojnike. Pozivam sve Vasojeviće i građane Berana da zajedno dignemo glas protiv ovih zlih, i po državu Crnu Goru opasnih, nauma - zaključio je Milačić.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@cafemontenegro

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro