Izvor:
26.10.2016 u 03:58
0

Aman, bre, čoveče, priznaj već jednom poraz: Ćamil samo kuka, i posle odbijene žalbe, uložiće novu žalbu?!?

Kandidat za načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da poštuje odluku Apelacionog odeljenja Suda Bosne i Hercegovine koje je danas odbacilo njegovu žalbu kojom je tražio poništenja izbora u Srebrenici i zahtevao ponovno prebrojavanje glasova, ali tvrdi da će nastaviti pravnu bitku.

Advokat Durakovića, Nedim Ademović je na večerašnjoj konferenciji za medije kazao da je njergov klijent za tu odluku saznao putem medija, prenosi Fena.

– Najavljujem da ćemo u najskorije vreme podneti apelaciju Ustavnom sudu BiH i tražićemo privremenu meru zabrane objavljivanja konačnih rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica – kazao je Ademović.

Apelaciono odeljenje Suda BiH odbacilo je danas žalbu Durakovića za poništenje izbora u Srebrenici i ponovno prebrojavanje glasova, čime je odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH postala pravosnažna.

Očekuje se da se Apelaciono odeljenje Suda BiH, kako su rekli u CIK-u, u narednim danima oglasi i o prigovoru koalicije SDA-SBB po istoj stvari nakon čega će se u potpunosti razrešiti situacija oko izbora za načelnika opštine Srebrenica i Skupštine opštine Srebrenica, preneo je sajt N1.

Žalbe na utvrđene rezultate lokalnih izbora u Srebrenici podnesene su s ciljem osporavanja rezultata izbora nakon utvrđivanja nepravilnosti na sam dan izbora s obzirom na to da se, kako se tvrdi, brojnim građanima dozvolilo da glasaju sa neregularnim dokumentima, kao i da je policija upala u Opštinu Srebrenica nakon čega izborni materijal nije bio pod nadzorom Opštinske izborne komisije.

Na lokalnim izborima koji su u BiH održani 2. oktobra u Srebrenici je nakon više godina pobedio kandidat srpskih stranaka Mladen Grujicć, što Duraković ne želi da prizna.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter