Izvor:
14.09.2019 u 13:20
0

AUSTRIJA: Slobodarska partija izabrala novog lidera!

Austrijska desničarska Slobodarska partija (FPO) danas je izabrala novog lidera.

Na tu poziciju je izabran nekadašnji ministar i predsednički kandidat Norbert Hofer u pokušaju da ponovo uđe u vladu posle izbora 29. septembra i tako iza sebe ostavi skandal koji je oborio prethodnu vladu.

Agencija APA je prenela da je Hofera podržalo više od 98 odsto delegata na partijskom kongresu u Gracu, a nije bilo drugih kandidata.

Hofer je bio vršilac dužnosti šefa stranke nakon što je Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je vodio FPO poslendjih 14 godina, u maju podneo ostavku posle objavljivanja snimka u kom se čini da nudi usluge navodnom ruskom investitoru.

Pojava tog snimka je navela kancelara Sebastijana Kurca da raskine koaliciju s FPO. Kurcu je potom izglasano nepoverenje i vlada je pala.

Izvor: B92
Foto: Twitter/ Privrednakomora

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter