Izvor:
30.09.2019 u 05:59
0

NACIONALNA AGENCIJA ZA BEZBEDNOST HRANE: Pet slučajeva afričke svinjske kuge!

Mađarska nacionalna Agencija za bezbednost hrane Nebih otkrila je pet slučajeva afričke svinjske groznice kod divljih svinja u okolini Budimpešte.

Slučajevi infekcije otkriveni su u lovačkoj oblasti Budakeši, zapadno od Budimpešte.

Navodi se da je nekoliko stranaca iz zemalja u kojima se ova životinjska bolest pojavila posetilo ovu oblast, ali i da izvor infekcije može biti i u samoj Mađarskoj.

Nebih je pozvao mađarske farmere da preduzmu sve neophodne mere kako bi se sprečilo širenje infekcije.

U ovom trenutku oko 10 evropskih zemalja pogođeno je afričkom svinjskom groznicom, a najveći broj slučajeva zabeležen je u Bugarskoj i Rumuniji.

Ova bolest koja pogađa svinje bezopasna je za ljude.

Kako se navodi, od aprila 2018. godine, u Mađarskoj je otkriveno približno 900 slučajeva afričke svinjske groznice, pre svega kod divljih svinja.

U Srbiji su nedavno zabeleženi slučajevi afričke svinjske kuge, ali nije bilo epidemije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter