Izvor:
31.10.2016 u 03:56
0

I oni digli ruke od EU: Na izborima u Moldaviji vodi proruski kandidat!

ž

Proruski kandidat, socijalista Igor Dodon, vodi na predsedničkim izborima u Moldaviji, pokazuju preliminarni rezultati.

Dodon vodi sa 52,78 odsto osvojenih glasova, saopštila je Centralna izborna komisija na osnovu prebrojanih 50 odsto glasova, preneo je AP.

Potom sledi njegov glavni protivkandidat, bivša ministarka obrazovanja koja se zalaže za pridruživanje EU, Maja Sandu, sa 33,82 odsto glasova.

Stanovnici Moldavije, nekadašnje sovjetske republike, glasali su na prvim predsedničkim izborima na kojima direktno biraju šefa države još od 90-ih godina prošlog veka.

AFP navodi da su ovi izbori u Moldaviji viđeni kao borba pristalica bližih odnosa sa Rusijom i onih koji traže pridruživanje EU.

Agencija podseća da je ova krizom pogođena država od 3,5 miliona ljudi, koja se nalazi između Ukrajine i Rumunije, najsiromašnija zemlja u Evropi i da se nosila sa nizom koruptivnih skandala na visokom nivou koji su zasenili današnje glasanje.

Dodon i Sandu su predstavili dijametralno suprotstavljene vizije budućnosti zemlje: pozivanjem na dublje veze i jačanje trgovine sa Moskvom ili obavezivanjem na put koji vodi ka Evropi.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter