Izvor:
14.10.2019 u 05:37
0

NOVI PORAZ SLOBODARSKE PARTIJE AUSTRIJE: Afera „Ibica“ ostavila dubok trag kod birača!

Slobodarska partija Austrije (FPO) pretrpela je novi poraz, samo dve nedelje od prevremenih parlamentarnih izbora, ovaj put na izborima u pokrajini Forarlberg.

Korupcionaška afera "Ibica" ostavila je dubok trag kod birača, koji su FPO u Forarlbergu "udarili žestok šamar".

Jučerašnje izbore u Forarlbergu, kao i na nivou Austrije, ubedljivo je dobila Narodna partija (OVP) Sebastijana Kurca, koja je osvojila 43,59 odsto glasova, za 1,90 odsto više nego na prošlim pokrajinskim izborima.

Na drugom mestu u Forarlbergu više nije FPO, koja je osvojila svega 13,97 odsto glasova, što je za 9,45 odsto manje nego na prošlom glasanju.

Na drugoj poziciji sada se našla stranka Zelenih, sa kojom OVP u Forarlbergu već vlada, a koja je osvojila sada 18,78 odsto glasova, za 1,46 odsto više.

Na četvrtom mestu je Socijaldemokratska partija (SPO) koja je osvojila 9,49 odsto glasova, i koja je uspela da pridobije 0,72 odsto birača više nego na prošlim parlamentarnim izborima.

U skupštinu Forarlberga ulazi još i Neos koji je osvojio 8,48 odsto glasova, za 1,59 odsto više.

Pad FPO se time nastavlja, a u narednom periodu predstoje izbori u više austrijskih pokrajina, koje bi mogle dalje umanjiti politički uticaj ove desničarske partije.

Na drugoj strani OVP je sve snažnija i pravi sve veću razliku u odnosu na ostale, dok istovremeno jačaju i Zeleni.

Izvor: Tanjug
Foto: Hajnc Kristijan Štrahe/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter