Izvor:
14.10.2019 u 09:16
0

EVROPSKA UNIJA POZIVA: Što pre formirati vlast!

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Europske unije su u Luksemburgu ponovno pozvali odgovorne u Bosni i Hercegovini da što pre uspostave vlast na državnom nivou i u Federaciji BiH.

Ističemo nedvosmislenu predanost evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine kao jedinstvene, ujedinjene i suverene zemlje. Uzimajući u obzir da od prošlogodišnjih opštih izbora u BiH još nisu formirane vlade na državnom nivou, kao i u Federaciji, Savet ponavo poziva BiH da bez odlaganja uspostavi vladu kako bi počela da radi u interesu svih građana – kaže se u zaključcima Saveta za spoljne poslove.

Bosna i Hercegovina još nema vladu, iako su izbori održani pre godinu dana.

Savet je potvrdio i spremnost EU da u ovoj fazi nastavi da sprovodi izvršni mandat operacije EUFOR Altea u pružanju podrške vlastima BiH da očuva sigurno okruženje pod obnovljenim mandatom UN-a.

Kao deo opšte EU strategije za BiH, Savet EU potvrđuje spremnost da nastavi izvršni mandat Operacije Althea u cilju podrške vlastima BiH da održe bezbedno okruženje pod obnovljenim UN mandatom – navodi se u zaključcima.

Savet EU pozvao je BiH da uz pomoć međunarodne zajednice ubrzaju svoje napore usmerene na odlaganje municije, oružja, viška eksplozivnog materijala i deminiranje.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter