Izvor:
15.10.2019 u 15:32
0

ZAEV: Očekujem pozitivnu odluku o Severnoj Makedoniji!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ostaje optimista po pitanju dobijanja datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom i smatra da će o tom pitanju odlučivati evropski lideri.

Francuski predsednik Emanuel Makron želi da razradi novu metodologiju. To ne uključuje nas, verujem da je reč o procesu reformisanja EU koji će biti urađen sa nama, zemljama koje žele da se pridruže. Verujem da će odluku doneti Evropski savet i lideri zemalja Evropske unije – rekao je Zaev.

Kako je naveo, bitno je za njegovu zemlju da dobije jasnu odluku o početku pregovora.

Najavio je da će putovati u Brisel 17. oktobra, tokom prvog dana sastanka Evropskog saveta, gde će se sastati sa evropskim liderima pre nego što odluče.

Upitan o mogućnosti prevremenih izbora u Severnoj Makedoniji ukoliko ta zemlja ne dobije datum za pregovore sa EU, Zaev je rekao da predvidivost ne treba biti ugrožena prevremenim izborima.

Država nema alternativu kada su u pitanju evroatlantske integracije – zaključio je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Zoran_Zaev/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter