Izvor:
17.10.2019 u 11:26
0

PROTESTI PROTIV INTERVENCIJE: Dvanaest osoba uhapšeno!

Dvanaest osoba uhapšeno je danas u Solunu na protestima organizovanim protiv turske intervencije u Siriji.

Protesti su organizovani ma mestu gde se nalazi muzej osnovan na mestu gde je rođen osnivač moderne Turske Mustafa Kemal Ataturk.

Učesnici protesta ušli su na posed muzeja Ataturk, koji se nalazi na posedu turskog konzulata i postavili transparent pre nego što su ih pritvorili stražari i policija.

Odgovornost za incident preuzela je grčka anarhistička grupa koja je na svom sajtu postavila i video sa protesta.

Protest je održan i u Atini ispred ambasade Turske, gde su učesnici pozvali građane da "intenziviraju organizovanu borbu protiv eksploativnih sistema koji generišu kompetenciju, siromaštvo, ratove i izbeglice" i izrazili solidarnost sa ljudima u Siriji koji pate, kao i sa ljudima u Turskoj koji osuđuju i protive se invaziji u Siriji.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter