Izvor:
02.11.2016 u 18:28
0

Došao Crnogorcima na noge: Glavni osumnjičeni za ,,terorizam“ u Spužu, da li (posta)je saradnik crnogorskih vlasti?

Jedan od organizatora grupe osumnjičene za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori Aleksandar Sinđelić, koji je bio nedostupan crnogorskim državnim organima, uhapšen je i nalazi se u zatvoru Spuž kod Podgorice, objavila je danas podgorička štampa.

Sinđelić je po pisanju "Vijesti" u zatvoru kod Podgorice završio pod sumnjivim okolnostima, dok "Dnevne novine" navode da je on "u najvećoj tajnosti" uhapšen pre dva dana u Beogradu i da je u večernjim satima "pod specijalnim merama bezbednosti, letelicom crnogorskih državnih organa doveden u Podgoricu".

"Vijesti", međutim, citiraju sagovornika iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija koji ukazuje da se "niko zvanično nije oglasio" povodom hapšenja, te da je "najverovatnije posredi dogovor između njega i onih koji rukovode ovom istragom".

– Da je uhapšen u Srbiji ne bi mogao ovako ekspresno biti izručen Crnoj Gori, već je najverovatnije sam došao nakon dogovora da priznanjem ‘pojača‘ dokaze tužilaštva – kazao je sagovornik "Vijesti".

Sinđelić se zajedno sa penzionisanim generalom, bivšim šefom srpske Žandarmerije Bratislavom Dikićem, sumnjiči za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori tokom izbornog dana 16. oktobra. Podgorički mediji su ranije objavili da je on prošle neđelje saslušan u Beogradu po nalogu crnogorskog specijalnog tužioca.

Od uhapšenih 20 državljana Srbije, 14 ih je u zatvoru u Podgorici, a šestoro je pušteno na slobodu. Sinđelić se zajedno sa Dikićem i Kristinom Hristić sumnjniči za "terorizam u pokušaju", dok se ostali sumnjiče za organizovanje kriminalne grupe.

Beta
Foto: Twitter/M LeMont

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter