Izvor:
30.10.2019 u 13:56
0

ŠEF GRČKE DIPLOMATIJE: Grćka će nastaviti da nadgleda da li Severna Makedonija poštuje uslove iz Prespanskog sporazuma!

Grčka će nastaviti da pažljivo nadgleda da li Severna Makedonija "potpuno poštuje" uslove iz Prespanskog sporazuma, rekao je šef grčke diplomatije Nikos Dendias

Dendias je to rekao posle upozorenja makedonskog premijera Zorana Zaeva da bi mogao bi biti ugrožen deo sporazuma koji je okončao višedecenijski spor sa Grčkom, jer su neke odredbe povezane sa izgledima njegove zemlje za pridruživanje EU.

Zaev još jednom koristi delove Sporazuma za koje smo znali i na koje smo već upozoravali. Dogovor je već doneo rezultate i Severna Makedonija ima korist od otvaranja puta ka integraciji u NATO – izjavio je šef grčke diplomatije, prenosi Ekatimerini.

Naš cilj je da kroz evropski put rešimo probleme i ublažimo negativne posledice sporazuma. Zato ćemo i dalje pažljivo nadgledati kako naše komšije u potpunosti poštuju svoje obaveze – dodao je on.

Dendias je takođe kritikovao glavnu opozicionu stranku SIRIZA, koja je potpisala sporazum sa Severnom Makedonijom 2018. godine, koja bi trebalo da razmotri svoju odgovornost za problematični “erga omnes” (prema svima) koji i dalje predstavlja kao uspeh.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter