Izvor:
30.10.2019 u 15:01
0

PUTIN U BUDIMPEŠTI: Širok spektar tema koje će biti otvorene u razgovoru sa premijerom Viktorom Orbanom!

Ruski predsednik Vladimir Putin stigao je danas u Budimpeštu, gde će razgovarati sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Kremlj je ranije saopštio da je planirano da se razgovori "fokusiraju na širok spektar pitanja koja se odnose na rusko-mađarsku saradnju, pre svega u trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj oblasti", a dvojica lidera treba da razmene mišljenja o određenim hitnim globalnim i regionalnim pitanjima.

Očekuje se da će tokom posete biti potpisani i brojni bilateralni sporazumi. Planirano je i da se ruski predsedniik sastane sa Putin sastati sa vođama bliskoistočnih hrišćanskih crkava.

Pored toga, ruski predsednik bi posetio i sedište Međunarodne džudo federacije u Budimpešti.

S druge strane, mađarska opozicija smatra da, iako Mađarska ima interes za održavanje uravnoteženih veza sa svim velikim silama, ona je "podređena Rusiji.

Zamenik lidera Socijalista Laslo Sakač kaže da se čini da Putin dolazi kao "vlasnik", odnosno da hoće vidi svoje investicije u Mađarsko.

Sakač je podsetio da Putin redovno dolazi u Mađarsku, zbog čega je vlada u Budimpešti već dobila kritike od svojih saveznika u Evropskoj uniji i NATO-u.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter