Izvor:
30.10.2019 u 16:47
0

NOVI PREDSEDNIK USTAVNOG SUDA U SKOPLJU: SALI MURATI izabran za TU poziciju! (FOTO)

Sudija Sali Murati danas je izabran za novog predsednika Ustavnog suda Severne Makedonije, prenosi portal a1on.

Kako se navodi u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu Ustavnog suda SM, Murati je rođen 11. oktobra 1966. godine u selu Vrapčište Gostivar, a izjašnjave se kao pripadnik turske nacionalne zajednice.

Diplomario je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1991. godine, dok je pravosudni ispit položio 2005.

Od 1993. do 2005. godine radio je u Birou za pravni i ekonomske usluge u Gostivaru kao diplomirani pravnik, a od 2005. do 2012. kao advokat.

Murati stupa na dužnost predsednika Ustavnog suda 1. novembra, kada ističe mandat odlazećem predsedniku tog suda Nikolu Ivanovskom.

Ustavne sudije biraju predsednika dvotrećinskom večinom. Svaki sudaj može da predloži kandidat za predsednika.

Kako se navodi u njegovoj biografiji, on se do sada aktivno bavio pravnom problematikom iz oblasti ustavnog prava, prava zajednica, slobode izražavanja i vere, kao i međunarodnim privatnim pravom.

Izvor: Tanjug
Foto: ustavnisud.mk / printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter