Izvor:
04.11.2019 u 09:17
0

NASTAVLJA SE ŠTRAJK PROSVETE: Ministri rada i obrazovanja sastali se prvi put sa predstavnicima sindikata radi pregovora!

U Hrvatskoj se danas nastavlja "cirkularni" štrajk u osnovnim i srednjim školama, koji je ušao u treću sedmicu, a za sredu je najavljen štrajk u svim školama širom zemlje i protest na centralnom zagrebačkom Markovom trgu.

Ministri rada i obrazovanja, Zdravko Marić i Blaženka Divjak sastali su se danas prvi put sa predstavnicima sindikata radi pregovora o obustavi štrajka.

Štrakači traže povećanje vrednosti koeficijenta složenosti rada i tvrde da neće prestati sa obustavom rada dok to ne bude učinjeno.

Željko Stipić, predsednik Sindikata Preporod je rekao da veruje u postizanje kompromisa sa vladom.

U ovom trenutku znaju se pozicije, a sutrašnji je sastanak prilika da se dve strane približe. Ne bi bilo korektno govoriti o tome koliko se misli odstupiti od prvotnog zahteva – rekao je Stipić.

I dalje se ne zna hoće li prosvetarima dani u štrajku biti plaćeni, ali sindikati za to imaju rešenje.

Kako je najavio sindikalac Krešimir Sever, ako država odluči da ne plati štrajkačima dane provedene u obustavi rada, onda će to učiniti sindikati.

Šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec je kazao da bi štrajk mogao da potraje do kraja školske godine.

Svaka odgovorna vlada će pronaći rešenje jer ovo je prevažno za budućnost zemlje. Mi smo spremni na argumentovane razgovore, spremni smo da čujemo argumente. Ukoliko su njihovi argumenti jači od naših, mi ćemo to slušati, ali daćemo to našim članovima na referendum – ponovio je Mihalinec.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter