Izvor:
25.11.2019 u 11:28
0

FEDERACIJA BiH: Danas Dana državnosti

Na brdu Hum u Sarajevu danas je podignuta jedna od najvećih zastava BiH povodom obeležavanja Dana državnosti, a bošnjački član Predsedništva, Šafik Džaferović je izrazio uverenje da će, kako je rekao, vrlo brzo doći dan kada će ovaj praznik biti obeležavan na celoj teritoriji te države.

Rekao je i da je to najvažniji datum u istoriji BiH kada je, kako je naveo, potvrđen njen integritet, suverenitet i državnost, ali je dodao da se se i dalje mora boriti za celovitu i demokratsku BiH, kao zemlju jednakih i ravnopravnih građana, protiv retogradnih ciljeva.

Mi se i danas borimo u nekim delovima BiH za ravnopravnost svih naroda i građana. Neće biti dobro sve dotle dok se se svakom čoveku ne osiguraju jednaka prava bez obzira gde živi. Posebnu odgovornost u tome imaju političari i posebno njihove izjave koje daju javnosti – rekao je Džaferović.

Džaferović je rekao da je netačna izjava koja se mogla čuti pre dva dana da je "BiH zajednička, a da je RS samo srpska".

To je netačana i duboko anticivilizacijska izjava koja opravdava i podstiče nove diskriminacije unutar BiH – rekao je Džaferović.

Osvrnuvši se na to što se Dan državnosti BiH ove godine obelezava bez formirane vlasti, te dodao da je sam želeo da se vlast formira odmah nakon izbora kako bi se posvetili reformama, ekonomiji i drugim bitnim pitanjima, ali da do toga nije došlo.

Mi smo pre nekoliko dana u Predsedništvu BiH postigli sporazum u vezi jednog vrlo važnog pitanja i on je na tragu vladavine prava, poštuje zakone i strategije. Taj sporazum prihvata NATO savez što je u svemu ovome najvažnije i omogućava da se deblokira proces formiranja vlasti na državnom nivou – rekao je Džaferović i dodao da očekuje da se što prje formira vlast na državnom i federalnom nivou.

Izvor: Tanjug
Foto: Vikipedija/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter