Izvor:
26.11.2019 u 14:38
0

PROTESTI U HRVATSKOJ: Pregovori o štrajku prosvetara bez dogovora, razgovori će biti nastavljeni danas!

Predstavnici sindikata prosvetnih radnika Hrvatske sa predstavnicima vlade o zahtevima zaposlenih u prosveti koji su u štrajku završen je bez dogovora, a razgovori će biti nastavljeni danas.

Dogovor je da ne iznosimo da li smo zadovoljni razgovorom, ali pozitivno je to što nastavljamo pregovore – rekao je predsednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić nakon sedam sati razgovora u Banskim dvorima.

Predstavnici sindikata su nakratko napustili sastanak zbog međusobnih konsultacija, a da se tada nezvanično saznalo da im nije ponuđeno ništa novo i da se ni u jednom trenutku nije razgovaralo o sindikalnom zahtevu za povećanjem koeficijenata od 6,11 odsto u prosveti.

Sastanak u Vladi usledio je nakon velikog protesta na centralnom zagrebačkom trgu, a u razgovorima, uz školske sindikate, učestvuju i sindikat nauke i visokog obrazovanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter