SUMNJA SE NA OTMICU: Uhapšen direktor škole u Bihaću!

MUP Unsko-sanskog kantona uhapsio je danas Fatiha Keskina, direktora srednje škole u Bihaću, potvrdio je Nedim Ademović, pravni zastupnik takozvanih "gulenovaca", osoba čije izručenje traži Turska.

- Radi se o turskom državljaninu Fatihu Keskinu, koji inače direktor "Una Sana" koledža. On je jedan od turskih državljana koji ima stalno mesto boravka u BiH već više od 15-20 godina. Čovek sa porodicom živi i radi u BiH. Danas je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je lišen slobode i priveden.

Mi zvanično nemamo nikakvu informaciju, kao ured koji ga zastupa. Jer nam niko nije hteo da da informaciju gde je taj čovek odveden, zašto, niti se ko hteo da predstavi", rekao je Ademović.

Takođe, naglasio je da strahuje da se radi o faktičkoj otmici i da je jedan broj država, kao što su tzv. Kosovo, Azerbejdžan i Moldavija, na sličan način privodio turske državljane i bez vođenja postupka ih deportovao.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić potvrdio je da je uhapšen Fatih Keskin.

"On je pozvan u MUP Unsko-sanskog kantona na razgovor, nakon čega je uhapšen i transportovan u Imigracioni centar radi deportacije u Tursku", rekao je Kljajić.

Una-Sana koledž u Bihaću posluje u okviru grupacije Ričmond parka sa sedištem u Sarajevu koja je pravni naslednik obrazovnih institucija "Bosna Sema".

Izvor: kurir.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro