Izvor:
09.12.2019 u 11:15
0

ZAEV: Postoji spremnost i volja za borbu protiv korupcije!

Premijer Zoran Zaev rekao je da u Severnoj Makedoniji postoji ozbiljna politička volja i spremnost za suočavanje sa korupcijom.

On je na svom fejsbuk profilu povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije napisao: "beskompromisnu borbu protiv korupcije ćemo postići samo preko transparentnih i poštenih institucija".

Takve, kaže, moraju da budu sve institucije, uključujući pravosuđe i tužilaštvo.

– Preko hrabre antikorupcijske komisije kakvu imamo sada, sve institucije treba da pokažu otpor prema korupciji i prema konfliktu interesa – naveo je Zaev.

Dodao je da ako za to ne postoji volja, ili ako su u toj borbi blokirani antikorupcijski mehanizmi, to će biti društvena bolest koja će zahvatiti sve vitalne delove zajednice i to će biti pretnja njenom razvoju.

– Zato je važno da otpočne postupak provere imovine sudija i tužilaca što je pre moguće. Važno je da se utvrde konflikti interesa i u pravosuđu. Svaki sudija i tužilac treba da navede sve advokate, pravne zastupnike i tužioce iz svog okruženja koji su na bilo koji način povezani ili su bili povezani sa sudskim postupcima koji se vode. Samo preko angažovanosti i spremnosti svih institucija uspećemo da zaustavimo korupciju – zaključio je premijer.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter