Izvor:
11.11.2016 u 22:40
0

Haos u Albaniji: Četvorica uhapšena zbog pripreme terorističkih napada, reagovao i MOSAD!

Pripadnici izraelske tajne službe (Mosad) stigli su u Albaniju pred meč reprezentacija te države i Albanije, koji se u subotu igra u Skadru.

Uhapšena četvorica Albanaca koji su navodno hteli da nabave eksploziv i unesu da na stadion, prenosi RTS.

Francuska i izraelska tajna služba javile su albanskim vlastima da grupa Albanaca pokušava da nabavi eksploziv, u nameri da ga unesu na stadion u Skadru i detoniraju tokom meča između Albanije i Izraela, javljaju albanski mediji.

Četvorica Albanaca su uhapšena, a lokalne vlasti ih dovode u vezu sa grupom od sedam osoba koje su prošle sedmice, zbog terorizma, uhapšene na Kosovu.

Dolazak izraelske reprezentacije propraćen je bezbednosnim merama sličnim onima koje su albanske vlasti sprovele prošle godine zbog meča Albanija – Srbija u Elbasanu.

Sve ulice od aerodroma Rinas do centra Tirane bile su zatvorene dok je prolazila kolona vozila u kojima su se nalazili izraelski reprezentativci, kojima je, do početka utakmice, zabranjeno da napuštaju hotel.

Takođe, tokom večeri policija će strogo kontrolisati centar grada, a stadion u Skadru je pod neprestanom kontrolom albanskih specijalaca i agenata Mosada.

Albanska policija saopštila je da je preduzela vanredne mere bezbednosti za subotnji meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Albanije i Izraela.

Taj meč je prvobitno trebalo da bude odigran u Skadru, ali je iz bezbednosnih razloga premešten u Elbasan, grad 55 kilometara južno od Tirane.

Odluka o premeštanju utakmice usledila je nakon navoda medija da je teroristička grupa od 15 ljudi uhapšena u Albaniji, na Kosovu i u Makedoniji, a koja je navodno planirala napad tokom meča.

U današnjem saopštenju policije se navodi da je na obezbeđivanju utakmice angažovano 2.000 policajaca.

Navijači će, kako se navodi, biti detaljno pretresani na ulazu, a vozačima se savetuje da koriste alternativne puteve od Tirane do Elbasana jer će saobraćaj biti ograničen.

Utakmica se igra sutra od 20.45.

Beta
Foto: Twitter/DraganMocevic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter