Izvor:
10.12.2019 u 10:37
0

VRUĆE PROLEĆE: Sprema se hibridni rat u Srbiji!

Vruće proleće na Balkanu! Naime, pre nekoliko nedelja je u javnost dospela informacija da je specijalni NATO tim za hibridno ratovanje došao u Crnu Goru. Već tada je bilo planirano da „proširi svoja dejstva na ceo Balkan“.

– Hibridni timovi će imati zadatak da obaraju sajtove koji su proruski orijentisani, isto važi i za društvene mreže, a već je napravljen spisak sajtova koji prema NATO stručnjacima podržavaju Moskvu i oni uskoro neće moći da se otvaraju u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Albaniji, a planira se da se isto uradi i u Srbiji. Da se razumemo, u pitanju su u stvari lažni mediji, koji se ne vode u APR-u kao mediji, već se većina vodi kao NVO, a dobijaju donacije iz Moskve. Samo u Crnoj Gori imate 110 takvih portala, a kada se usvoji zakon koji je trenutno u proceduri, oni će svi biti pogašeni – navodi naš dobro obavešteni diplomatski izvor i dodaje:

– Pojedini članovi timova za hibridno ratovanje se trenutno nalaze i u Srbiji i procenjuju situaciju. Da se nešto zaista dešava na Balkanu, potvrdila je i Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) koja je pozvala vlasti u Albaniji da dodatno izmene nacrt zakona o novom sistemu registracije za onlajn medije. Harlem Dezir, predstavnik za slobodu medija OEBS-a, pozvao je albanski parlament da uloži više amandmana na novi zakon, dodajući da će mnogo toga zavisiti i od primene.

– Zakon se ne sme tumačiti kao pravo na cenzuru ili ograničavanje slobode izražavanja – naveo je Dezir.

Izvor: alo.rs
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter