Izvor:
17.11.2016 u 04:44
0

Policiji pune ruke posla u prestonici Republike Srpske: „Pala“ osmorica razbojnika u Banjaluci

Policija je u akciji "Tiper" u sredu uhapsila osam osoba i odradila 12 pretresa. Među uhapšenima su, kako je potvrđeno "Novostima", Đorđe Umjenović (25), Jovica Grujić(24), Aleksandar Vučić (25) i Đorđe Brnić (25), svi iz Banjaluke i odranije poznati policiji. Oni su osumnjičeni za krivična dela teških razbojništava. Jedan od pretresa je odrađen i u banjalučkom naselju Pavlovac, potvrđeno je "Novostima" u policiji.

Izvor blizak istrazi kaže za naš list da policija sumnja da su uhapšeni u "Tiperu" povezani sa uhapšenima u policijskoj akciji pre desetak godina koji su osumnjičeni za ubistvo na području koje pokriva CJB Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su i osobe osumnjičene da su učestvovale u pljački vlasnika "Dim Dim" mesare u Banjaluci, u decembru prošle godine, ali i za još dve pljačke marketa na području grada.

Podsećanja radi, trojica nepoznatih, maskiranih i naoružanih razbojnika upala su 4. decembra prošle godine u ranim jutarnjim časovima u porodičnu kuću Travica i prebili supružnike Dušana (64) i Stevu (60), vlasnike preduzeća "Dim dim". Nakon što su ih pretukli, razbojnici su odneli plen iz sefa od oko 250.000 evra.

Iz policije su tada saopštili da su lopovi u kuću ušli kroz trgovinu, koju bračni par Travica ima u sklopu kuće.

– Popeli su se na sprat kuće gde spavaju supružnici Travica, izvukli su ih iz kreveta i tukli i mučili dok nisu priznali gde drže novac – naveli su u policiji i dodali da sumnjaju kako je kuća tipovana od ranije i da su razbojnici imali informaciju da se u kući nalazi velika količina novca.

Komšije opljačkanih supružnika su medijima izjavili da nisu ništa čuli u toku noći i da su tek ujutro, kad su videli policiju, saznali da su im komšije opljačkane, za koje kažu da su vredni ljudi, sa kojima nikada nisu imali nikakvih problema.

ORUŽJE I EKSPLOZIV

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su u okviru akcije "Tiper" određenu količinu oružja, eksploziva, narkotika, kao i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih dela, saopšteno je iz MUP Srpske. – U toku je kriminalistička obrada nad osam uhapšenih u ovoj akciji, tokom koje su pretresi izvršeni na 12 lokacija na teritoriji Centra javne bezbednosti Banjaluka. Pripadnici MUP sprovode akciju pod nadzorom nadležnog tužilaštva – navedeno je u saopštenju.

Novosti.rs
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter