Izvor:
23.11.2016 u 00:33
0

Pao diler: Uhapšen sa 105 kilograma droge!

Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u Hrvatskoj sa 105 kilograma droge, koju je prevozio u svome kamionu.

Portparol Policijske uprave brodsko-posavske, Kata Nuić, kazala je da je droga otkrivena u nedelju prilikom redovnog nadzora putnika, vozila i prtljaga na ulazu u Republiku Hrvatsku.

– Kontrolisan je i kamion slovenskih registarskih tablica. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine, a prilikom pregleda u tovarnom delu vozila pronađena je veća količina marihuane za koju je istragom utvrđenom da prelazi težinu od 105 kilograma – rekla je Nuić.

Vozač star 29 godina u ponedeljak oko 23 časa predat je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a policija će protiv njega podneti krivičnu prijavu Opštinskom državnom odvetništvu u Slavonskom Brodu, prenosi Fena.

– Zapljena je rezultat uspešne saradnje policijskih i carinskih službenika. Ova zapljena je kontinuitet zapljena koje su se dogodile u oktobru i novembru. U ta dva meseca zaplenjeno je više od polovine ukupno zaplenjenih droga u ovoj godini. U 2016. godini oduzeto je preko 426 kilograma droge, od koje je najviše bilo marihuane. Zapljena je i rezultat aktivacije bezbednosnih profila rizika – rekao je pomoćnik direktora carinske uprave, Antonio Mučnjak.

Dodao je su za uspešno otkrivanje ove pošiljke droge bili presudni elementi poput tipa vozila i vreme dolaska na granicu. Procenjuje se da je deo pošiljke bio namenjen za hrvatsko, a ostatak za zapadnoevropska tržišta.

Faktor.ba
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter