Izvor:
23.11.2016 u 02:11
0

Otmica u crnim vrećama? Nestale turske diplomate, nepoznata sudbina ambasadora i njegove žene!

Jedan turski diplomata u Zagrebu smatra se nestalim, a nepoznata je i sudbina donedavnog turskog ambasadora u Hrvatskoj, Ahmeta Tute, i njegove supruge Mine, piše danas zagrebački Nacional.

– Brutalna odmazda turskog predsednika Recepa Tajipa Erdogana nakon propasti još ne posve razjašnjenog julskog puča u Turskoj, imala je svoju dramatičnu epizodu i u samom srcu hrvatske metropole – navodi Nacional.

Pozivajući se da dva nezavisna diplomatska izvora, list piše da se najmanje jedan turski diplomata koji je do leta bio na funkciji u Zagrebu smatra nestalim, kao i da je "nepoznato šta se zaista dogodilo s donedavnim turskim abasadorom Ahmetom Tutom i njegovom suprugom Mine Tutom".

Jedan izvor je rekao da su turske diplomate Erdoganovi ljudi u crnim vrećama u tajnosti iz Hrvatske odvezli u nepoznato.

Na najžešćem udaru u Hrvatskoj našao se Bekir Alpula, donedavni turski ataše za kulturu u Zagrebu.

Tražilo se od hrvatskih vlasti da mu se oduzmu diplomatske isprave i da bude deportovan u Tursku, a on je od stranih diplomata u Zagrebu očajnički tražio pomoć. Uz njega, nestalim se smatra i Ajtug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter