Otmica u crnim vrećama? Nestale turske diplomate, nepoznata sudbina ambasadora i njegove žene!

 

Jedan turski diplomata u Zagrebu smatra se nestalim, a nepoznata je i sudbina donedavnog turskog ambasadora u Hrvatskoj, Ahmeta Tute, i njegove supruge Mine, piše danas zagrebački Nacional.

- Brutalna odmazda turskog predsednika Recepa Tajipa Erdogana nakon propasti još ne posve razjašnjenog julskog puča u Turskoj, imala je svoju dramatičnu epizodu i u samom srcu hrvatske metropole - navodi Nacional.

Pozivajući se da dva nezavisna diplomatska izvora, list piše da se najmanje jedan turski diplomata koji je do leta bio na funkciji u Zagrebu smatra nestalim, kao i da je "nepoznato šta se zaista dogodilo s donedavnim turskim abasadorom Ahmetom Tutom i njegovom suprugom Mine Tutom".

Jedan izvor je rekao da su turske diplomate Erdoganovi ljudi u crnim vrećama u tajnosti iz Hrvatske odvezli u nepoznato.

Na najžešćem udaru u Hrvatskoj našao se Bekir Alpula, donedavni turski ataše za kulturu u Zagrebu.

Tražilo se od hrvatskih vlasti da mu se oduzmu diplomatske isprave i da bude deportovan u Tursku, a on je od stranih diplomata u Zagrebu očajnički tražio pomoć. Uz njega, nestalim se smatra i Ajtug Seker, donedavni turski vojni izaslanik u BiH. 

Blic
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost