USTAŠKI TEROR: Srbin iz Hrvatske će krivično i prekršajno odgovarati zbog SRPSKE KAPE s kojom se slikao na fejsbuku!

 

Krivično i prekršajno odgovaraće 30-godišnjak iz Rebića kod Udbine, koji je na svom Facebook profilu objavljivao fotografije na kojima na glavi nosi kapu s oznaka dinarske četničke divizije, ali i zbog oružja i eksploziva koje je pronađeno u kući koju koristi.

Ličko-senjska policija u srijedu je saopštila kako je osumnjičeni od 2010. do 22. novembra ove godine na Facebooku objavljivao svoje fotografije s četničkom kapom. Stoga je prekršajno prijavljen zbog javnog nošenja ili isticanje simbola koji remete javni red i mir, te štampanje i snimanja stvari kojima se na nametljiv ili drzak način remeti mir građana.

U policiji napominju kako Facebook profil tog 30-godišnjaka nije “zaključan”, pa su sporne fotografije bile dostupne većem broju građana.

On će krivično odgovarati i za nedozvoljeno posedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, s obzirom da je policija u istrazi pretražila prostorije u kojima živi, te pronašla  tromblonsku minu, poluautomatsku pušku, vojni karabin i 83 komada razne municije, koje je neovlašteno posedovao. 

Saff.ba
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost