Izvor:
25.11.2016 u 03:36
0

JEZIVI DETALJI ZLOČINA NAD SRBIMA: Krvnica Azra terala zarobljenike da PIJU JEDNI DRUGIMA KRV!

Bivša pripadnica Hrvatske vojske Azra Bašić (56) klala je zarobljene srpske civile a zatim terala druge zatvorenike da piju njihovu krv.

Stravična svedočanstva o zlodelima žene-monstruma, koja je prekjuče nakon više od pet godina ekstradicionog pritvora u SAD izručena pravosudnim organima BiH zbog optužnice za ratne zločine, za “EuroBlic” prenose preživele žrtve i neposredni svedoci sadističkog iživljavanja Bašićeve nad Srbima u Derventi.

Radojica Garić, jedan od retkih koji je imao sreću da preživi “bliski susret” sa Azrom Bašić u vreme kada su regularne jedinice Hrvatske vojske i bošnjačke armije držale pod okupacijom taj grad, pristao je da za naš list ispriča delić stravičnih iskustava koje je imao sa Bašićevom.

– Nedugo nakon okupacije Dervente u aprilu 1992. u bivšem Domu JNA otvoren je logor za zarobljene Srbe. Među brojnim mučiteljima koji su nas svakodnevno krvnički tukli posebno se isticala Azra Bašić. Mene i ostale zatvorenike stalno je šutirala, tukla metalnom šipkom i psovala srpsku majku. Jedne večeri ušla je u prostoriju u kojoj je bilo zatvoreno nekoliko desetina izmučenih i izgladnelih Srba i na naše oči nožem prerezala vrat mom predratnom komšiji Blagoju Đurašu! Nakon što ga je zaklala, zgrabila me je za kosu i terala da pijem krv koja mu je isticala iz rane. Kasnije mi je tim istim nožem izrezala leđa, a Miletu Kuzmanoviću, koji je pre dve godine preminuo od posledica stravične torture kojoj je bio izložen i od koje se, mučenik, nikad nije oporavio, kleštima je iščupala sve nokte. Bašićeva nije žena, već pravo čudovište – svedoči Garić.

U optužnici protiv Bašićeve, koju su neposredno nakon njenog hapšenja objavili američki mediji, takođe se navode i svedočenja drugih preživelih Srba iz Dervente. O zlodelima žene-monstruma u nekadašnjem Domu JNA, između ostalog, svedočio je Sreten Jovanović, koga je Bašićeva terala da pije benzin, a zatim mu upaljačem palila lice, kao i već pomenutog pokojnog Mileta Kuzmanovića, kojem je Bašićeva nožem na čelu usekla krst i četiri slova S, terala ga da proguta šaku soli i liže krv sa poda koja je padala sa izmučenih srpskih zatvorenika.

Predsednik Udruženja srpskih logoraša i ratnih zarobljenika iz Dervente Drago Knežević za “EuroBlic” je pozdravio prekjučerašnje izručenje Azre Bašić BiH, ističući da se nada će zloglasna mučiteljka dobiti zasluženu kaznu.

– Ta žena je počinila zločine koje normalan ljudski um ne može ni da zamisli. Svaka kazna koja joj se izrekne biće mala u odnosu na ono šta je radila i kako se ponašala prema nemoćnim ljudima – kaže Knežević.

Uhapšena u Kentakiju

Bivša pripadnica riječke brigade Hrvatske vojske Azra Bašić u martu 2011. uhapšena je u gradiću Stenton u američkoj saveznoj državi Kentaki na osnovu Interpolove poternice koju je za njom raspisala BiH zbog ratnih zločina. Izvori “EuroBlica” otkrivaju da je Interpol još 2004. locirao Bašićevu u Njujorku, gde je tada živela nakon odlaska iz Hrvatske, ali da joj se nakon preseljenja u Kentaki izgubio svaki trag sve do početka 2011. godine.

Supružnici zajedno u zločinu

Predratni derventski berberin Nedžad Bašić, inače bivši suprug Azre Bašić, takođe se sumnjiči za počinjene ratne zločine nad Srbima u tom gradu, saznaje “EuroBlic”. Bašić je, kao i njegova bivša supruga, ze vreme okupacije Dervente takođe bio pripadnik Hrvatske vojske i sumnjiči se da je učestvovao u mučenju zarobljenih Srba. Prema nezvaničnim informacijama, Nedžad Bašić je posle rata takođe odselio u SAD.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter