NACISTIČKA PREDSEDNICA: Kolinda se slikala SA USTAŠKOM ZASTAVOM!

 

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše index.hr. 

Kako se navodi, profesor u Torontu Tihomir Janjiček je objavio fotografiju sa hrvatskom šeficom ispred koje je postavljen hrvatski barjak sa prvim belim poljem u šahovnici.

Janjiček se obratio javnosti i objavom na Fejsbukum u kojoj je naveo da je zastavu postavio uz lično dopuštenje predsednice. 

- Predsednica je videla zastavu i kako se na fotografiji može videti, svojeručno je pridržala zastavu. Čestitam predsednici na njenom iskrenom hrvatstvu. Ovaj primerak zastave je moj lični primerak i kupljen je u Zagrebu i u to vreme je bila zvanična državna zastava Hrvatske. Ova zastava okuplja sve Hrvate, u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i širom sveta, gde god se nalazili - napisao je Janjiček. 

Index.hr je ranije pisao da je grb sa prvim belim poljem trajno postao ustaški amblem koji je iz upotrebe uklonjen pošto su fašisti poraženi u Drugom svetskom ratu, kao i da je za vreme SFRJ Hrvatska koristila grb s prvim crvenim poljem, koji se posle osamostaljenja očuvao i kao simbol Republike Hrvatske. 

B92
Foto: Twitter/NCYIGIT1907© ‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost