Izvor:
07.12.2016 u 04:17
0

Haos pred izbore: Napadnut sajt izborne komisije, hakeri izmenili spiskove!

Hakeri su napali softver Državne izborne komisije (DIK) Makedonije i napravili izmene u biračkom spisku, objavio je danas makedonski portal Nova TV (novatv.mk).

Portal je naveo da je tu informaciju nezvanično dobio od najveće opzicione stranke, Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM), u kojem tvrde da te promene neće uticati na izbore i da će svi birači moći da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima 11. decembra.

– Birački spisak je zaključen pre nedelju dana i takav je poslat na štampanje, što znači da ove promene koje su napravljene neće uticati na glasanje – rekli su iz SDSM.

Prema lokalnim medijima, nekoliko desetina građana Makedonije juče se požalilo da ih nema na biračkom spisku, dok je DIK saopštila da ima nekakve probleme sa svojom internet stranicom.

Beta
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter