Izvor:
13.12.2016 u 15:36
0

Čeka se Trampova administracija: Američki Senat ODLOŽIO ratifikaciju pristupanja CG NATO paktu!

Predsednik DPS Milo Ðukanović sastao se u ponedeljak u Podgorici sa zamenikom pomoćnika ministra odbrane SAD Majklom Karpenterom, koji je izrazio očekivanje da će ratifikacija Protokola o članstvu Crne Gore u NATO biti na dnevnom redu Senata odmah posle novogodišnjih praznika.

Ðukanović je ocenio da će ratifikacija Protokola o pristupanju Crne Gore NATO od strane Vašingtona biti stimulativna za ostale zemlje članice, kako bi članstvo Crne Gore u Alijansi bilo formalizovano u prvoj polovini iduće godine.

Ðukanović je, kako je saopštio DPS, izrazio realan optimizam da će region Zapadnog Balkana ostvariti svoje strateške ciljeve da bude deo evropskih i evroatlantskih struktura, i izrazio zadovoljstvo što Crna Gora ima ulogu lidera u tim procesima.

Govoreći o dešavanjima koja su karakterisala izborni proces, lider DPS je istakao da Crna Gora i u narednom periodu ostaje čvrsto privržena integracijama, bez obzira na brojne izazove koji dolaze kako iz unutrašnjih struktura, tako i od strane spoljnih faktora.

Karpenter je, između ostalog, pohvalio napredak Crne Gore i ohrabrio temeljnu istragu pretećih događaja na izborni dan kroz crnogorske demokratske institucije.

Karpenter je istakao da Crna Gora ima veliku podršku u Senatu SAD kada je u pitanju njeno članstvo u NATO i izrazio očekivanje da će ratifikacija Protokola o članstvu Crne Gore u NATO biti na dnevnom redu Senata odmah nakon novogodišnjih praznika.

Sagovornici su se saglasili o značaju bilateralne saradnje dvije države u oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u sektoru odbrane i bezbjednosti.

Razmenjena su u najkraćem i mišljenja o regionalnim i globalnim kretanjima, i zajednički konstatovano da je od izuzetne važnosti da Balkan ostane u fokusu i nove američke administracije, naveo he DPS u saopštenju.

Tanjug
Foto: Twitter/__cruelladevil

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter