Izvor:
13.12.2016 u 16:03
0

Pobeda VMRO DPMNE: Novi mandatar biće Nikola Gruevski!

Stranka VMRO DPMNE pobedila je na izborima u Makedoniji i mandatar će biti lider stranke Nikola Gruevski, izjavio je visoki funkcioner te partije Vladimir Ðorcev koji je pozvao lidera SDSM da čestita pobedu toj stranci.

– Pobedila je demokratija. Pobedili su građani Makedonije, a mandatar će biti Nikola Gruevski. VMRO-DPMNE je osvojila naveći broj mandata. VMRO-DPMNE ima mandatara i pokazala je pred građanima da ova država samostalno odlučuje – rekao je on na konferenciji za novinare.

Kako je dodao, lider SDSM Zoran Zaev treba da čestita zato što su pobedili građani Makedonije, prenela je MIA.

– Razlika je oko 20.000 glasova, a to je značajna razlika. Od sedam izbornih jedinica, imamo jasnu pobedu u šest – rekao je Ðorčev.

On ipak, kako kaže, ne očekuje da Zaev podnese ostavku i kaže da je odluka na njemu i na članstvu SDSM.

Na prevremenim parlamentarnim izborima koji su u nedelju održani u Makedoniji, vladajuća partija VMRO-DPMNE osvojila je 51 poslaničko mesto, dok je glavnoj opozicionoj stranci SDSM pripalo 49 mesta, pokazuju preliminarni rezultati prebrojavanja glasova koje je sinoć objavila Državna izborna komisija.

Albanskoj partiji DUI, mlađem partneru u vladajućoj koaliciji, pripalo je 10 poslaničkih mesta, a Pokret BESA – nova albanska opoziciona stranka – osvojio je pet mandata u makedonskoj skupštini, koja ukupno ima 120 članova, izabranih iz šest izbornih okruga, iz svakog po 20, prenosi MIA.

Alijansa za Albance osvojila je tri poslanička mesta, dok će sa dva mesta u novom sazivu parlamenta raspolagati DPA, dodaje makedonska agencija.

Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter