Izvor:
13.12.2016 u 19:53
0

Nečuveno: Hrvatski poslanik u Saboru veličao ustaše i NDH!

Poslanik hrvatskog sabora Željko Glasnović je u Australiji hvalio NDH, dok je partizane proglasio teroristima, prenosi hrvatski portal „Indeks“.

– Ti ’Crveni Kmeri‘, oni nikada nisu želeli hrvatsku državu. Nekad su hodočastili u Beograd, sad idu u Brisel“, rekao je Glasnović na tribini „Kuda ide Hrvatska“ u Australiji na kojoj je razgovarao sa hrvatskim emigrantima. Na pitanje emigranta — „U NDH je bio pozdrav ’Za dom spremni‘, i novac se zvao kuna. Kako to da Miloradima Pupovcima smeta pozdrav, a ne kuna? Glasnović je odgovorio da njemu Pupovac nije problem.

– Dobro ste rekli. To je naš novac. Ustaška kuna. Nije meni problem Pupovac. Ja imam njegovu radnu knjižicu. Znate šta piše tu?! Komunistička partija — član i ’profešn‘ — optičar. On je etnobiznismen – rekao je Glasnović.

On je podsetio da je Ciceron rekao da država mora da preživi "svoje budale i preambiciozne, ali da svoje izdajnike ne može".

– Ali šta ste rekli još za ovog teroristu… a ’Za dom spremni‘ je hrvatski pozdrav, šta je tu komplikovano?! – rekao je Glasnović, nakon čega je publika nekoliko puta uzviknula „Za dom spremni“. Glasnović je dodao i da je NDH bila međunarodno priznata.

– Ali ja kažem ovo prijatelji, mi moramo sami da pišemo svoju istoriju. Stotine i stotine kutija arhiva NDH su u Beogradu. Ko to traži natrag? Niko. Ko su partizani bili? Po Haškoj konvenciji iz 1908, vi ste njih mogli da streljate. Oni su bili teroristi – kaže. Prema njegovim rečima, postoji i knjiga „Zločini odmetnika u NDH“, koju je štampalo Ministarstvo spoljnih poslova NDH

– Kad kažu odmetnici, uvek kažu četnici, komunisti. Šta su uzroci svega toga? Nisu ustaše pale sa neba. Kad se neko u Saboru digao i rekao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima srpski imperijalizam koji je od 1912 — pazite od Balkanskog rata — do ’41. pobio 250.000 ljudi – rekao je Glasnović. On je veličao i pilote NDH navodeći da su bili „uspešniji i od savezničkih“, a da su danas pali u zaborav.

Tanjug
Foto: Twitter/crna_gora_mne

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter