Izvor:
14.12.2016 u 22:42
0

Kolinda se pravi naivna: Tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva?!

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović tvrdi da u Hrvatskoj nema ustaštva i da su optužbe i tvrdnje Srbije na račun Hrvatske neprihavljive, kada je reč o blokadi poglavlja 26 u pregovorima o pristupanju naše zemlje EU, te dodala da to ne znači neprijateljstvo Zagreba prema Beogradu.

Ona je, komentarišući poruke iz Beograda nakon hrvatske blokade poglavlja, rekla da se „agresivnom retorikom i performansima ne može ući u Evropsku uniju, već ispunjavanjem kriterijuma“, prenela je agencija HINA.

Smatra neprihvatljivim to što državni vrh Srbije Hrvatsku naziva svakojakim imenima.

– U Hrvatskoj nema ustaštva i takva agresivna retorika Srbije, rekla bih čak i retorička agresija na Hrvatsku samo je distrakcija od činjenice da Srbija u ovom trenutku jednostavno nije spremna kada je reč o ispunjavanju kriterijuma. Mi ne tražimo ništa drugo nego da se ispune kriterijumi koje je Srbija preuzela – rekla je Grabar Kitarović.

Navela je i da je Hrvatska morala da ispuni kriterijume za članstvo u EU, dodavši da je hrvatska ruka za saradnju i pomoć i dalje ispružena.

– Međutim ne možemo insistirati niti više niti manje, od onoga što kriterijumi jesu. Mislim da to mora da shvati i EU koja jedino na taj način može da zadrži svoj kredibilitet, da ima jednake kriterijume prema svima – rekla je hrvatska predsednica.

Podsjetila je kako je svojevremeno vodila hrvatske pregovore za članstvo u EU, kao i da je ponudila savet kolegama u Srbiji.

Tanjug
Foto: Twitter/NCYIGIT1907© ‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter