Izvor:
15.12.2016 u 04:14
0

Pretres kuće NAČELNIKA POLICIJE: Specijalci upali i zaplenili dokumenta, MUP tvrdi da nema veze sa tim!

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je da nije bilo informisano i uključeno u pretres kuće načelnika kumanovske policije Stojančeta Veličkovića.

– Akcija pretresa se odvijala po napredbi sudije za prethodni postupak i organizovana je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, bez informisanja Ministarstva – saopšteno je, prenosi makedonska agencija MIA.

Iz kuće načelnika Sektora unutrašnjih poslova Kumanova Stojančeta Veličkovića, koga je postavio opozicioni Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) makedonski specijalci su sinoć izneli službena dokumenta i uz zvižduke okupljenih građana i članova Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) napustili ulicu u kojoj je nekoliko sati trajala napetost zbog vesti da su specijalci došli da uhapse Veličkovića.

On je prethodno zatražio od mase okupljenih da se raziđu sa prostora ispred njegove kuće, gde su stigli nakon što su u kuću upali policijski specijalci, poručivši im da neće biti priveden.

Veličković je izašao pred okupljene, popeo se na krov policijskog džipa i zamolio masu da se raziđe, kako bi specijalci mogli da napuste njegovu kuću, preneo je lokalni portal kumanovskimuabeti.mk.

– Neću biti priveden – poručio je Veličković, prenosi portal navodeći da je to izgovorio nakon razgovora sa specijalcima i kriminalističkim tehničarima.

Okupljeni su se, kako je navedeno, sklonili na drugu stranu ulice sa Veličkovićem.

Portal navodi da je SDSM, glavna opoziciona stranka doskora vladajućem VMRO-DPMNE, pozvao i tim OEBS koji je trebalo da registruje pokušaj hapšenja Veličkovića.

Makedonska NovaTV je prethodno javila da istražni organi vrše pretres kuće načelnika kumanovske policije, da je tu informaciju potvrdilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali da nije rečeno o kakvoj i o čijoj akciji se radi.

Tanjug
Foto: Twitter/Business Insider UK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter