Izvor:
20.12.2016 u 23:36
0

Nezapamćena provokacija: Slovenci POBESNELI zbog skandala sa hrvatskim BOMBONJERAMA!

Hrvatska ambasada u Ljubljani poslala je slovenačkim kolegama – nekolicini zaposlenih u ministarstvu spoljnih poslova, kabinetu premijera Mire Cerara i predsednika Boruta Pahora – novogodišnji poklon u obliku bombonjere, što je u Sloveniji protumačeno kao vrhunska provokacija!

Među slovenačkim političarima ovaj čin je ocenjen nezamislivom provokacijom, piše ljubljanski Dnevnik.

Na kutiji bombonjere, čiji je proizvođač hrvatski Kraš, stoji natpis "Pozdrav iz Hrvatske" i to na slici na kojoj je delimično vidljiva mapa Hrvatske.

Kada se poklopac podigne, vidi se ostatak koji prikazuje celu kartu gde je granica između Slovenije i Hrvatske ucrtana na sredini Piranskog zaliva.

Pošto granica između dve države još nije utvrđena, ministarstvo spoljnih poslova bombonjeru je vratilo hrvatskoj ambasadi – i to u kesi sa natpisom ''I Feel Slovenia''.

Navodi se i da slovenački diplomati nisu hteli da komentarišu slučaj da ne bi pogoršali međususedske odnose, no neki sagovornici Dnevnika pitaju se kako će ovu hrvatsku provokaciju, dok se čeka odluka Arbitražnog suda, procijeniti ostale članice Evropske unije.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter