Izvor:
26.12.2016 u 16:43
0

Velika čast za predsednika DODIKA: Pozvan sam na Trampovu inauguraciju!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da je dobio poziv da prisustvuje svečanosti polaganja zakletve novog američkog predsednika Donalda Trampa, a njegov odlazak zavisi, kako je rekao, od toga da li će mu aktuelna administracija odobriti vizu.

Dodik je za Večernje novosti rekao da nije platio ulaznicu za tu manifestaciju, te da ga akreditacija čeka u Vašingtonu.

Imam mesto u sedmom redu. Pozvan sam i da prisustvujem Predsedničkom balu, na kome će biti Donald Tramp. Ako mi odlazeća administracija ne ospori vizu, biću na inauguraciji – rekao je Dodik povodom poslednjih spekulacija da nije dobio poziv za inauguraciju već za jedan od mnogobrojnih privatnih događaja koji u Vašingtonu prate preuzimanje dužnosti novizabranog predsednika SAD.

Predsednik Republike Srpske je rekao da je poziv dobio još početkom decembra, ali da nije hteo da se to medijski plasira i to od ljudi koji su bili u Trampovom izbornom štabu i koji su sada u njegovom najužem krugu, a koji imaju pravo da pozovu koga hoće.

Dodik je istakao da nisu tačne ni spekulacije da je platio da bi prisustvovao događaju.

Ništa nisam platio. Ako neko misli da može da se plati, neka uradi to. Ako dobijem vizu, idem, ako ne, sačekaću da nova administracija zvanično preuzme dužnost i onda očekujem da se uklone sve prepreke za moj put u Ameriku – rekao je Dodik.

Upitan zašto misli da neće dobiti vizu za put u SAD, Dodik je odgovorio da mu poslednjih dana stižu zahtevi da se odrekne političke partije koju vodi i postavljaju razni uslovi, pre svega da se odustane od donošenja deklaracije SNSD u vezi sa procesima za 2018, kao i da se odazove Tužilaštvu BiH.

Dodik je naveo da bi "ukoliko bi to ispunio, mogli da sarađujemo i dobio bi vizu".

Inače, već sam tražio diplomatsku vizu, nisam je dobio, uz objašnjenje da tamo ne idem kao predstavnik BiH. Ni ranije nisam putovao u Ameriku kao predstavnik BiH, pa sam dobijao diplomatsku vizu – ukazao je Dodik.

Povodom izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da se Srbi nepotrebno raduju pobedi Trampa jer se njegova žena Melanija "dobro seća ko je napao BiH", Dodik je rekao da "upotreba imena još jednom pokazuje koji je Incko šoumen i ne drži se nikakve konzistentnosti u politici".

Dodik je istakao da on lično očekuje promenu politike prema Srbima u BiH u narednom periodu.

Predsednik Republike Srpske istakao je da je Incko u funkciji muslimanske politike i to moraju da znaju i u Austriji.

On će učiniti sve da se dodvori muslimanima jer će u suprotnom morati da ode i napusti mesečnu platu od 25.000 evra. Incko iznosi patološke laži, od Saveta bezbednosti do medija. Što se nas tiče, on je više kurtizana nego ozbiljan faktor u BiH – zaključio je Dodik.

Izvor: Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter