Izvor:
02.01.2017 u 19:48
0

Optužena dvojica zbog krijumčarenja 67 Avganistanaca: NJIH 35 ZAVRŠILO U BOLNICI!

Podignuta je optužnica protiv dvojice bugarskih državljana koji se terete da su kombijem krijumčarili 67 Avganistanaca, od kojih je 35 završilo u bolnici zbog trovanja ugnjen-monoksidom.

Kako javlja Hina, Bugari starosti 43 i 50 godina sumjiče da su 67 migranata prevozili 17. decembra prošle godine bez putnih dokumenata, nakon što je mlađi osumjičeni u Srbiji dogovorio s Avganistancem da će sa drugookrivljenim za 4.000 eura prevesti najmanje 40 avganistanskih državljana kroz Hrvatsku do granice sa Slovenijom.

Teretnim vozilom britanskih oznaka upravljao je 50-godišnjak koji je migrante prevozio u skučenom gepeku, svestan da time ugrožava njihovo zdravlje, objavilo je Državno tužilaštvo na svom sajtu.

Prvoosumnjičeni 43-godišnjak je prema sumnjama tužiteljstva, vozio svoj automobil ispred teretnog vozila kako bi uočio policiju. Međutim, policija ih je zaustavila i u gepeku pronašla najmanje 35 osoba u nesvesti.

Tužilaštvo tereti optužene da su doveli u opasnost živote tih ljudi, dok od suda traži da im produži zatvor zbog opasnosti od bega i ponavljanja krivičnog dela.

Tokom prošle godine, policija je podnela 124 krivične prijave protiv ljudi koji su u zamenu za novac omogućili migrantima protivzakonit ulazak, kretanje i boravak u Hrvatskoj.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/swanpressagency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter