Izvor:
03.01.2017 u 21:53
0

Potpredsednik Skupštine RS traži odgovornost: Nedopustivo da bosanske službe prisluškuju zvaničnike Srbije, umesto da…

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić izjavio je danas da je u njegov kabinet 16. decembra stigla pošiljka sa oznakom tajno, odnosno dokument koji govori o tome da se obaveštajne službe u BiH ne bave zaštitom od terorizma, već se bave zloupotrebama.

Stevandić je naveo da je odlučio da reaguje i sa sadržajem dokumenta je upoznao najviše zvaničnike u RS i srpske predstavnike u zajedničkim institucijama, koji su ga lično primili 20. decembra, prenosi RTRS.

On je na konferenciji za medije rekao da afera prisluškivanja zvaničnika Srbije od strane Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH može da ima nesagledive posledice.

Naveo je da veruje da je više ljudi dobilo tajni dokument ove agencije, ističući da je i on dobio kopiju, a ne original dokumenta.

Stevandić veruje da se iza prisluškivanje zvaničnika Srbije krije namera da se prisluškuju i zvaničnici Srpske, koji su s njima u kontaktu.

Potpredsednik NS RS ističe da ukoliko se ove informacije pokažu tačnim, treba tražiti smene odgovornih u obaveštajnoj agenciji BiH.

Stevandić kaže da je tražio da se utvrdi o čemu se radi i da li je bilo zloupotreba, navodeći da je jedino Odbor za bezbednost Parlamenta Srpske održao sednicu.

Po njegovom mišljenju, dokument mora da se analizira na sednici NS RS i Vladi.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter