Izvor:
06.01.2017 u 03:33
0

Dragan Lukač tvrdi: Proslava Dana Republike Srpske bezbedna uz hiljade policajaca!

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da policija nema informacije da bi bezbednosno mogao biti ugrožen bilo koji skup obeležavanja 9.januara.

On je dodao da će proslavu obezbeđivati više od hiljadu pripadnika MUP-a.

– Policija će biti spremna da reaguje na bilo kakvo ugrožavanje građana na skupovima – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Ministar policije RS je rekao da će na svečanom defileu učestvovati više od hiljadu učesnika, među kojima su sportisti, kulturno-umetnička društva, policija i ostali.

– MUP će učestvovati sa oko 200 pripadnika Specijalne jedinice policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Јedinice za podršku, posebne snage policije, redovna policija, te saobraćjana policija – naveo je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova RS ocenio je da bi srpski pripadnici u Oružanim snagama BiH (Treći pešadijski – Republika Srpska puk) trebalo da učestvuje u proslavi Dana Republike, s obzirom na to da taj puk baštini vrednosti Vojske Republike Srpske.

Ministarka odbrane BiH Marina Pendeš odobrila je da na svečanostima povodom Dana RS učestvuje samo Vojni orkestar Oružanih snaga BiH.

Lukač je naveo da od vojnika očekuje da poštuju naređenja, ali da bi onaj ko im je zabranio učešće trebalo da objasni zašto je to učinio.

– Izmijenjen je zakon i 9. januar kao dan koji slavimo i obeležavamo nije u suprotnosti sa Ustavom i ni na koji način nisu imali pravo da zabrane Trećem pešadijskom RS puku da učestvuje u ovoj proslavi – zaključio je Lukač.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter