Izvor:
21.01.2017 u 16:53
0

Hrvatski biznismeni tražili od svoje vlade, ona im odobrila: Privredni „desant“ na Srbiju?!

Hrvatska vlada dala je saglasnost Hrvatskoj gospodarskoj komori za osnivanje predstavništava u nekoliko novih zemalja, među kojima i u Srbiji.

Ove godine bi, kako se navodi, trebalo da budu otvorena predstavništva HKG u Beogradu i Sarajevu, a hrvatska privreda će predstavništvo dobiti i u Kini, Turskoj, Nemačkoj, Italiji i Austriji.

HGK je, prema rečima potpredsednice hrvatske vlade i ministarke ekonomije i preduzetništva Martine Dalić, zatražila saglasnost za otvaranje tih predstavništava na osnovu iskazanog interesovanja svojih članica, radi intenziviranja bilateralne ekonomske saradnje Hrvatske i zemalja u kojima se predstavništva otvaraju.

Dalićeva je istakla da je HGK Vladu obavestila i da je troškove za otvaranje predstavništava osigurala u svom finansijskom planu, kao i da imaju u planu da iskoriste mogućnost saradnje s Ministarstvom spoljnih poslova u smislu zajedničkog korišćenja prostora, dodaje se u informaciji.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter