Izvor:
02.02.2017 u 02:11
0

Smrt dve bebe potresa region: Doktori tvrde da uzrok NIJE ono što su mnogi prejudicirali!

Virus gripa nije uzrok smrti dve devojčice, stare četiri meseca, odnosno četiri godine, u Splitu, tvrde hrvatski lekari.

– Ni u jedne od dve osobe koje su preminule u Splitu nije dokazan virus influence u donjem respiratornom traktu. Verovatno influenca nije neposredni uzrok smrti – rekao je doktor Vladimir Draženović, virusolog iz Zagreba.

On je, na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za javno zdravlje, rekao da je moguće da je uzrok smrti neki drugi virus u respiratornom sistemu, ali nije potvrđeno da je bio u kombinaciji s virusom gripa.

– Nije isključeno da dete te dobi i umre od gripa tokom sezone, iako se vrlo retko događa da mladi i zdravi, pa i deca, umiru. Nemamo podatke o tome jesu li deca imala neku drugu bolest koja bi bila prepoznata pre nego je došlo do ovog tragičnog trenutka – rečeno je novinarima.

Prema podacima tog zavoda, od gripa u Hrvatskoj oboleva oko 8.000 građana dnevno, što ne predstavlja neku specijalnu dinamiku.

Navode da je najavljen pad obolelih, osim u osnovnim školama, gde je primećeno intenziviranje bolesti, preneli su hrvatski mediji.

Može se, kažu lekari, dogoditi da se virus pokaže, ali i u kombinaciji s nekim drugim virusima.

Međutim, tvrde,da stanje nije alarmantno, jer broj obolelih ne odskače od sezone gripa.

Devojčica starosti četiri meseca koja nije davala znakove života dovezena je u nedelju pre podne u Hitnu pomoć Dečje klinike u Splitu i, uprkos reanimaciji u nekoliko navrata, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Istog dana u splitsku bolnicu je primljena i devojčica stara četiri godine koja takođe nije davala znake života, pa je jedino bilo moguće konstatovati smrt.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter