Izvor:
06.02.2017 u 23:16
0

Evo zašto se PROTESTI ne smiruju: Soroš RUŠI VLADU u Rumuniji?

Rumunska vlada povukla je juče spornu uredbu o korupciji, međutim, demostranti odbijaju da se povuku sa ulica. Analitičari u Rumuniji to navode kao dokaz da su u pitanju plaćenici američkog milijardera Džordža Soroša, kome je cilj da sruši socijalističku vlast.

Vlada u Bukureštu juče je na hitnoj sednici odlučila da povuče spornu uredbu koja podrazumeva pomilovanje osuđenih zbog korupcije, kao i dekriminalizaciju zloupotrebe položaja ako država nije oštećena za više od 44 000 evra. Ta odluka donešena je nakon što je premijer Sorin Grindenau rekao da ne želi da deli zemlju.

– Rumunija ne sme da bude podeljena. To je poslednje što želim. – naglasio je on.

Međutim, uprkos tome demonstranti koji su na ulicama od srede ne nameravaju da se povuku. Oni traže ostavku vlade, čija je Socijaldemokratska partija na izborima 11.decembra osvojila 45,7 % glasova.

-Ostavka, ostavka! – vikalo je oko 100 000 okupljenih u Bukureštu.

Analitičari objašnjavaju da je to dokaz da protesti zapravo nemaju veze sa antikorucijskim zakonima. Oni tvrde da su proteste organizovale nevladine Soroševe organizacije, sa opozicionom strankom "Spasimo Ruminiju"., koju takođe finansira američki milijarder, a koja je na izborima osvojima 8,9 glasova.

Stručnjaci podsećaju da je Soroš u novembru 2015. smenio još jednu vladu, takođe socijalističku. Tadašnji premijer Viktor Ponta podneo je ostavku nakon višednevnih prosteta.

Inače, Soroš i njegova Fondacija "Otvoreno društvo" prisutni su u Rumuniji od 1990. Od tada do 2014. američki bogataš je sa 200 miliona preko raznih NVO finansirao svoje interese.

Izvor:Informer
Foto:Wikimedia / Screenshot / Twitter: https://twitter.com/PositiveRomania

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter