Izvor:
16.02.2017 u 18:21
0

POČELA USTAVNA KRIZA U BOSNI: Poslanici Republike Srpske bojkotuju Sarajevo zbog tužbe protiv Srbije!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dodik-telemaster.jpg?m=1474910395

Sednica Predstavničkog doma PSBiH odložena je za 7. mart jer na sednicu zakazanu za danas nisu došli članovi stranaka iz RS-a. U sali je bilo prisutno 26 od ukupno 40 poslanika.

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBH, je na početku sednice utvrdio da ima kvorum za početak rada te je konstatovao da od 14 poslanika iz RS-a sednici prisustvuje samo jedan- Sadik Ahmetović (SDA).

Džaferović je naglasio kako ipak ne postoji kvorum za odlučivanje te je dao pauzu od sat vremena kako bi se pokušao obezbijediti kvorum.

On je, takođe kazao da su ga službe pre sjednice obavijestile da su kašnjenje najavili samo Staša Košarac (SNSD) i Salko Sokolović, nezavisni poslanik.

Što se tiče članova Vijeća ministara BiH, u salu su stigli samo ministar prometa i komunikacija, Ismir Jusko, i ministrica odbrane BiH, Marina Pendeš.

Ovim faktički počinje ustavna kriza koju su najavili predstvanici stranaka iz RS-a zbog moguće revizije presude Međunarodnog suda u tužbi BiH protiv Srbije.

Avaz.ba

foto: Twitter/N1infoSA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter