Izvor:
18.02.2017 u 02:47
0

BALKANSKO BURE BARUTA: Zvaničnici RS oštro reaguju na tužbu BiH za ratne zločine!

Zvaničnici Republike Srpske i opozicija oštro su reagovali na najavu Bošnjaka da će naredne sedmice podneti zahtev za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Predsednik SDS-a Vukota Govedarica, čija Srpska demokratska stranka učestvuje u radu zajedničkih institucija Federacije BiH i RS, izjavio je tim povodom da je Izetbegović krenuo u rušenje Dejtonskog sporazuma.

Nemam sumnju, odlučio je ( Bakir Izetbegović) da krene u rušenje Dejtona. Ovo je nerazumna odluka iza koje definitivno ne stoji BiH – već društveno politički inat jednog od tri člana Predsedništva”, rekao je Govedarica.

On je ocenio da je ovo početak kraja političke karijere Izetbegovića poručivši mu da zato treba dobro da upamti danasnji datum.

Odavno ga pozivam da odgovori ukoliko Međunarnodni sud pravde odbije reviziju – hoće li preuzeti odgovornost i podneti ostavku na mesto Predsedništva BiH”, rekao je Govedarica za regionalnu N1 tv.


Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić je ocenio da je odlluka Izetbegovića “vraćanje u prošlost i neće doneti dobro nikome”.

Sve ono što se retroaktivno unazad vraćamo i radimo, neće doneti nikome dobro”, rekao je Grujičić.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je ranije da je reč o lažnom zahtevu, jer ga podnosi jedan čovek, te da očekuje da prevosudni organi BiH protiv Izetbegovića pokrenu krivični postupak.

Predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović je odluku da se pokrene revizija presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije još jedan u nizu nerazumnih Izetbegovićevih koraka u poslednje vrijeme.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić, kako je najavljeno iz njegovog kabineta u Banjaluci, sutra će se obratiti novinarima povodom najave podnošenja zahteva za reviziju presude BiH protiv Srbije.

Izvor:Tanjug
Foto: Wikipedia/ICTV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter