Izvor:
19.02.2017 u 07:22
0

Pupovac povodom antisrpskog skupa u Zagrebu: KAMPANJA ŠIRENJA MRŽNJE PREMA SRBIMA SE NASTAVLJA!

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac osudio je današnji antisrpski skup u Zagrebu kao još jedan u nizu onih kojim se širi kampanja netolerancije, mržnje i vrlo negativnih poruka prema Srbima u Hrvatskoj i njihovim političkim predstavnicima.

On ističe da se današnjim skupom u Zagrebu političkim predstavnicima Srba sužava prostor za rad.

– Sa jedne strane, onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane, uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj – rekao je Pupovac za RTS.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je antisrpski skup na kojem je zatražen progon Pupovca i predsednika Samostalne demokratske srpske stranke Vojislava Stanimirovića.

Skup, koji su organizovale organizacije "Žene u domovinskom ratu" i "Koordinacija udruženja proisteklih iz domovinskog rata", protekao je uz napade na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista.

Organizatori skupa su, između ostalog, optužili Pupovca i Stanimirovića za, kako se navodi, "srbovanje po Srbu i jugoslovenske orgije po Jasenovcu", te osudili postavljanje ćiriličnih tabli u Vukovaru, braneći one koji su ih uništavali.

Izvor:Blic.rs
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter