Izvor:
23.02.2017 u 20:55
0

Drama u Skoplju: ALBANCI PRAVE VLADU, STVARA SE VELIKA ALBANIJA – IZA SVEGA STOJI SOROŠ!

Zaev je danas izjavio da očekuje da nova vlada bude formirana u martu nakon što je njegova SDSM postigla dogovor o svim ključnim pitanjima sa albanskim strankama.

Ispunjenjem albanskih zahteva pravi se veliki korak ka stvaranju tzv. "velike Albanije", smatraju pristalice bivšeg premijera Nikole Gruevskog, koji uprkos tesnoj pobedi na nedavnim izborima (njegova stranka osvojila 51 mandat naspram 49 koliko je osvojila SDSM) nije uspeo da formira vladu baš zbog toga što nije želeo da ispuni kontroverzne albanske zahteve.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/VELIKA%20ALBANIJA.jpg?m=1487857831

Albanske partije iznele su čitav niz zahteva, a među njima su najveći svakako ozvaničenje albanskog jezika na celoj teritoriji Makedonije, kao i kantonizacija i veća prava za albansko stanovništvo. Uz to, debata o promeni himne, zastave i grba, kao i imena same države ukazuje na cilj da Makedonija i zvanično albanizuje.

Poziva se i na usvajanje rezolucije o Sobranju kojom se, kako se tvrdi, osuđuje "genocid nad albanskim narodom u Makedoniji" u periodu 1912. do 1956. godine. Albancima je do sada ispunjeno maltene sve što su tražili. Analitičari ovakav epilog ocenjuju kao poraz ruske politike u Makedoniji.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/GRUEVSKI-01.jpg?m=1487857785

Nikola Gruevski optužio je i medije, za koje je rekao da dobijaju novac od milijardera Džordža Sorosa, istakavši da su "dobili zadatak da ocrne njega i njegovu stranku, i predstave ih kao antialbance" i da su time doprineli formiranju ovakve vlade.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dzordz-soros-01.jpg?m=1466885706

Makedonski ministar spoljnih poslova Nikola Poposki optužio je još ranije Soroša da se meša u unutrašnje poslove Makedonije i da pokušava de je destabilizuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter