Izvor:
24.02.2017 u 21:54
0

U VUKOVARU OPET CVETA USTAŠTVO: Stavili sliku drveta sa obešenim Srbima! (foto)

U Vukovaru se na ulicama i trgovima ponovo pojavilo “Srpsko porodično stablo” – grafit koji vređa Srbe, a fotografije su se proširile i na društvenim mrežama.

Grafit ima crnu podlogu na kojoj je iscrtano stablo sa obešenim telima uz tekst “Serbian family tree” (odnosno srpsko porodično stablo).

Kako navodi regionalna televizija N1, taj natpis se povremeno pojavljuje na ulicama i trgovima u Hrvatskoj – pre četiri godine u Zagrebu, prošle godine na drvetu kod ulaza u obdanište u vidu nalepnice i na ulicama Petrinje.

Organizacija Amnesti Internešenel je u izveštaju za prošlu godinu upozorila Hrvatsku na brojne probleme u oblasti ljudskih prava.

U tom dokumentu navodi se da u Hrvatskoj i dalje ima diskriminacije nacionalnih manjina i navodi kako se Srbi povratnici suočavaju s problemom povraćaja imovine, a da je pravo na upotrebu manjinskih jezika i pisma i dalje politizovano i nesprovedeno u nekim gradovima.

Ta organizacija je navela i da je period političke nestabilnosti krajem godine bio propraćen porastom nacionalističke retorike i govora mržnje, naročito prema Srbima, izbeglicama i migrantima.

telegraf.rs
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter