Izvor:
25.02.2017 u 19:55
0

HOĆE U RAT, A NEMAJU NI METAK: Vojska BIH ostala bez municije!

Ministarstvu odbrane BiH nedavno je oboren novi tender za nabavku logističkih sredstava koji datira još iz aprila prošle godine, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

List navodi se da je reč o konkursu za nabavku municije za potrebe Oružanih snaga (OS) BiH za 2016. godinu koji nikada nije u potpunosti realizovan i pita se ostaje li tamošnja vojska bez municije?

Navodi se da iz nadležnog ministarstva tvrde da ne ostaje, ali da je tu informaciju gotovo nemoguće proveriti bez ozbiljnije parlamentarne inspekcije.

Prema detaljima ovog oborenog tendera, najvredniji je deo koji se odnosi na nabavku puščane municije, vrednosti oko 4,49 miliona konvertibilnih maraka.

– Ni u kom slučaju ne znači da su OS BiH ostale bez ovih sredstava, već će se njihovo stanje uskladiti sa potrebama za izvršavanje misija i zadataka u narednom period – ističu iz Ministarstva odbrane BiH.

Tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter