Izvor:
03.03.2017 u 21:59
0

ALBANCI PONOVO PRETE: Makedonci, imamo plan B!

Predsednik Demokratske unije za integraciju (DUI) Ali Ahmeti izjavio je danas da se razmatra "plan B" nakon što predsednik Makedonije Đorđe Ivanov odbio da dodeli mandat za sastav nove vlade predsedniku SDSM-a Zoranu Zaevu.

Ahmeti nije otkrio detalje šta će DUI, kao najveća politička formacija makedonskih Albanaca, preduzeti u pregovorima sa SDSM-om.

Glavni odbor DUI danas će o detaljima plana raspravljati na sednici u Maloj Rečici kod Tetova.

Ahmeti se danas u Strugi sastao sa ministrom odbrane Albanije Mimijem Kodelom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u Makedoniji i bržem ulasku te zemlje u EU i NATO.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je mešanje Zapada u pitanja Makedonije poprimilo ekstremne oblike, napominjući da se spoljnim silama u tome pridružio i kosovski predsednik Hašim Tači.

– To je samo još jedan dokaz da je kvazi-država Kosovo jedan od glavnih izvora nestabilnosti u regionu Balka – ističe se u saopštenju, uz ocenu da bi makedonski narod trebalo da sam odluči o svojoj budućnosti, ne morajući da se suoči sa stranim mešanjem.

Uprkos svim manipulacijama, makedonska opozicija, koju otvoreno podržavaju EU i SAD, morala je da se suoči sa porazom, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da komesar EU za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg "i drugi visokorangirani zvaničnici i takozvana prosvećena Evropa, u žarkoj želji da promovišu demokratska načela, i dalje vrše pritisak bez presedana na makedonskog predsednika".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter