Izvor:
04.03.2017 u 03:21
0

Ivanov odbio predlog Mogerini, dok protestanti poručuju: “ZA ZAJEDNIČKU MAKEDONIJU”!

U Skoplju i drugim gradovima nastavljeni su i danas, peti dan zaredom, protesti građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju.

Pored prestonice, učesnici protesta su se okupili i u Negotinu, Ohridu, Kavadarcima i drugim mestima.

Učesnici protesta traže da se oformi zajednička makedonska platforma koja će očuvati jedinstvo i zajedništvo Makedonije. Oni ističu da će istrajati u odbrani unitarnosti zemlje.

Iz kabineta makedonskog predsednika Ðorđa Ivanova je sinoć, posle njegovog susreta sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini, saopšteno da on ne može da prihvati njen poziv da mandat za formiranje makedonske vlade poveri lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Kako je saopšteno, Ivanov je Mogerinijevoj rekao da on nije u poziciji da to učini, navodeći kao razlog prihvatanje Tiranske platforme od strane Zaeva.

– Predsednik Ivanov je rekao da, u skladu sa ustavom, neće imenovati za mandatara nekog ko pregovara na osnovu platforme strane zemlje koja se koristi za ucenjivanje Makedonije, ugrožavanje njenog suvereniteta, nezavisnosti i unitarnog karaktera – navodi se u saopštenju.

Tanjug.rs
Foto: Printscreen Twitter albanyassociate

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter