Izvor:
04.03.2017 u 10:08
0

NAJUTICAJNIJA ALBANSKA PARTIJA U MAKEDONIJI PORUČUJE: Razmatramo sve opcije!

Vrh najuticajnije albanske partije u Makedoniji DUI večeras je održao sastanak na kojem je razmotrio opcije za izlaz iz političke krize u kojoj se nalazi Makedonija, posebno otkako je predsednik Ðorđe Ivanov odbio da dodeli mandat za formiranje vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu.

Lider partije DUI Ali Ahmeti izjavio je da stranka razmatra sve opcije i istovremeno kritkovao makedonske stranke VMRO-DPMNE i SDSM da potpiruju krizu.

"Ovu krizu treba sprečiti. Ona ne treba da se proširuje. Sve političke snage treba da učestvuju i političkim sredstvima da deluju da se kriza spreči. Za sada ne možemo da kažemo kakve će odluke da donese rukovodstvo partije", rekao je Ahmeti, javio je izveštač Tanjuga.

Ahmeti je ranije danas izjavio da njegova stranka vrši konsultacije sa stručnjacima u vezi sa formiranjem makedonske vlade i ustavnim mogućnostima za konstituisanje novog saziva Sobranja, nakon čega će doneti odluku o daljim koracima.

On je to izjavio uoči sastanka vrha partije koji je u ranim popodnevnim časovima počeo u mestu Mala Rečica blizu Tetova. Ahmeti je kazao da "eskalacija situacije ne ide u prilog nikome".

Ahmeti je za makedonsku Tv21 rekao da su krizu u zemlji izazvale dve makedonske partije – VMRO-DPMNE i SDSM. On je dodao da Albanci nastoje da izvuku Makedoniju iz krize, a makedonske stranke potpiruju napetosti.

On je takođe naveo da platforma albanskih parlamentarnih stranaka nije napravljena u Tirani, kako to tvrdi predsednik Ivanov i VMRO-DPMNE, već je sačinjena u Skoplju. Ahmeti je dodao da je nekorektno da se ta platforma koristi kako bi se pojačale napetosti između Makedonije i Albanije.

Tanjug.rs
Foto: Printscreen Twitter albanyassociate

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter